Idrætsevents er også turisme og erhvervsudvikling

Af Claus Christoffersen, Politisk leder, Socialdemokratiet Helsingør

Den 19. august kommer den nationale og internationale cykel-elite til Helsingør, når vi lægger asfalt til den afsluttende enkeltstart i cykelløbet PostNord Danmark Rundt. 140 ryttere fordelt på 20 hold skal køre rundt i vores fantastiske kommune med start og slut ved Kronborg. En smukkere kulisse findes ikke i Danmark.
Som formand for Idræts- og Fritidsudvalget er jeg naturligvis utrolig stolt over, at det er lykkedes at blive værtsby for PostNord Danmark Rundt, og især at vi udgør rammen for den afsluttende enkeltstart, som formentlig bliver løbsafgørende. Der bliver tale om cykelløb på allerhøjeste niveau, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det bliver en folkefest, der vil trække masser af borgere og besøgende på gaderne.
Med denne event sætter vi endnu en tyk streg under, at vi er en rigtig cykel by. Sidste år havde vi BørneTour for de helt små, vi havde afslutningen på den danske etape af det internationale kvindeløb Tour of Scandinavia. Dertil kommer, at Cykle Klubben Kronborg hvert år afholder forårsklassikeren ”En forårsdag i Hell-singør”.
Vi er dog langt mere end cykling. Vi er en rigtig idrætsby, som har et rigt idræts- og foreningsliv samt en lang række store idrætsstævner og aktiviteter. Vi kan f.eks. glæde os over store idrætsevents som
fodboldturneringen Kronborg Cup, der er en af de største på Sjælland, Sjælland Rundt Sailing Week, tennisturneringen Kronborg Senior Open, Ironman og meget mere.
Der er ingen tvivl om, at de mange idrætsevents er med til at sætte Helsingør på landkortet og giver oplevelser til kommunens borgere. Dertil kommer, at de mange idrætsevents er med til at støtte op om
vores turismeindsats, da de trækker mange besøgende til vores by og kommune. De mange besøgende er med til at styrke vores kulturinstitutioner ligesom de i høj grad er med til at skabe omsætning på vores hoteller og i vores handelsliv.
På den måde er idrætsevents ikke kun godt for idrætten i kommunen, men også for vores turisme og handelsliv.

Claus Christoffersen