<h1>Økonomi og ansvar - budget 2025</h1>
Af Thomas Horn (S) Politisk leder Socialdemokratiet Formand Social- og beskæftigelsesudvalget Helsingør Kommune

Økonomi og ansvar - budget 2025

Som bekendt står Helsingør Kommune midt i en vanskelig økonomisk situation. 

Baggrunden er primært færre indtægter fra grundskyld og indkomstskatter. Udfordringen lyder på intet mindre end 300 mio kr over de næste tre år. 

 

Det er på ingen måde muligt at finde for 300 mio kr i et budget, som i forvejen gennem en årrække har været under…. Lad os kalde det “tilpasning”. Derfor ser vi ind i nogle enormt vanskelige budgetforhandlinger. 

 

Vi ser ind i besparelsesforslag på tiltag, som vi alle ved virker. Vi ser ind i forslag på væsentlige forringelser af velfærdssamfundets sikkerhedsnet af pleje og støtte. På ting som vi alle forventer burde være et minimum for børn, ældre og sårbare medborgere. 

 

Men selv et presset budget skal bygge på værdier. Selv et presset budget skal tage højde for, at vi ikke ender op med at spare på initiativer som blot skubber en menneskelig og økonomisk regning lidt ud i fremtiden 

 

Socialdemokratiet går derfor ind i de kommende forhandlinger med et ønske om en delvis finansiering qua en moderat skattestigning kombineret med nødvendige besparelser. De værste torne skal ud af budgettet. 

 

300 mio kan ingen finde alene. Det må blive et samlet byråd der løfter og tager ansvar. Det bliver min og socialdemokratiet tilgang til de forestående forhandlinger.