Claus Christoffersen stopper som borgmesterkandidat

Dette er en af de sværeste artikler, jeg har skullet skrive i partiposten. For sagen er den, at jeg har valgt at stoppe som politisk leder af vores parti.

Det skyldes, at jeg er blevet tilbudt en stilling som direktør for en fond under de praktiserende læger. Det er et jobtilbud, som jeg ikke har kunnet sige nej til. Desværre kræver det så meget af mig, at jeg ikke længere også kan være politik leder.

Det har været et kæmpe privilegium for mig at stå i spidsen for Socialdemokratiet siden 2019, og jeg synes, at vi i dag står et rigtig godt sted. Vi står som parti i egen ret og gik også frem ved  det seneste kommunalvalg. Det tegner godt for fremtiden.

Selvom jeg stopper som politisk leder, så fortsætter jeg i byrådet og fortsætter også som formand for Idræts- og Fritidsudvalget samt som medlem af By-, Plan- og Trafikudvalget.

Derudover stiller jeg også op til næste valg, men ikke som borgmesterkandidat.

Den Socialdemokratiske byrådsgruppe vil snarest vælge ny politisk leder. Den nye leder bliver automatisk medlem af Økonomi- og Erhvervsudvalget og 2. viceborgmester.

I tiden frem mod næste byrådsvalg vil Socialdemokratiet i overensstemmelse med sine vedtægter beslutte, hvem der ved næste valg opstiller som borgmesterkandidat og øvrige kandidater til Byrådet. Emnet vil blive behandlet på en ekstraordinær generalforsamling, som planlægges indkaldt til den 19. november.

Jeg vil gerne her til sidst sende en kæmpe tak til alle, der har hjulpet mig i de seneste år i rollen som politisk leder og borgmesterkandidat.

Det har været en kæmpe fornøjelse for mig at tjene jer og partiet.

Med de bedste hilsener,

Claus

IMG 4173